De Dirigent

Dirigent Hans de Doelder

Hans de Doelder studeerde slagwerk bij Jan Anthonisse en klassiek trombone bij Henri Aarts. Studeerde in 2009 af aan het Fontys-conservatorium op trombone lichte muziek met als hoofdvakdocenten o.a. Louk Boudesteijn, Bert Boeren en Martijn Sohier. Volgde lessen (bas)trombone bij Nico Schippers, trombonist bij het concert-gebouworkest.

Volgde masterclasses trombone en euphonium bij o.a. Christian Lindberg, Ben van Dijk, Jörgen van Rijen, Bart van Lier, Phil Abraham en Steven Mead. Als muzikant speelde hij o.a. mee met het Verkade show-orkest, de Lou Roman band, de Boom Big band en de Fontys Big band. Naast zijn dirigentschap van Harmonie Oostburg dirigeert hij fanfare Sint Jan, het DOW-orkest, leerlingenorkest Ratatouille en Fanfare Eendracht Vrasene. In augustus 2011 gaf hij als gast-dirigent een concert met het groot harmonieorkest van Fuengirola (Spanje). Volgde directie lessen bij o.a. Cathy Kotoun en Bart Picqeur

Arrangeert alle muziek voor De Harmonie Oostburg tbv hun jaarconcert in het Ledeltheater. Als koper- en slagwerkdocent is hij verbonden aan instituut Toonbeeld en verzorgt zowel koper- als slagwerklessen bij diverse muziekverenigingen in Zeeuws Vlaanderen. In de gemeente Sluis is hij sinds 2012 begonnen met zijn eigen slagwerkschool. In 2006 is hij gestart met “Impression”, een bedrijf gespecialiseerd in de verhuur van (melodisch) slagwerk.